Nieuws

Een groot gemis

Hans Bosma (1955-2016)

Met stomheid geslagen vernamen we het verschrikkelijke nieuws dat Hans Bosma op 15 oktober is overleden. Het nieuws kwam geheel onverwachts. De laatste keer dat we Hans zagen stond hij vrolijk en vitaal op de borrel. Het is niet te geloven dat deze levenslustige en supersympathieke man er niet meer is. Hans was een bekende verschijning op onze bijeenkomsten en borrels. Hij zette zich altijd actief in, zorgde voor een vrolijke noot en wist inhoudelijk altijd de juiste snaar te raken. Vorig jaar organiseerde hij nog een enorm goed bezochte bijeenkomst over communicatie in de zorg. Dit onderwerp: zorg, wonen en welzijn had zijn bijzondere aandacht. Hans wilde mensen en partijen aan elkaar verbinden om zo het leefgeluk te vergroten. Dat deed hij met een hem kenmerkende flair en ogenschijnlijk gemak, in zijn werk en als onderdeel van zijn vele vrijwilligerstaken. Het Noord-Hollands Dagblad schreef een in memoriam over deze sympathieke verhalenverteller. En ook de nieuwssite De Orkaan stond stil bij het tragische overlijden van Hans.