Terugblik

ING managementgame

Op 11 februari 2019 namen we deel aan een interessante managementgame: 'Wel of niet financieren?'

Tijdens het event ING en Duurzaamheid op het hoofdkantoor van ING aan het Bijlmerplein 1 speelden we met Welcomleden een inspirerende managementgame en kregen we inzicht in de do’s en dont’s van duurzaam bankieren. De deelnemers gingen in groepjes uiteen op zoek naar oplossingen voor de aan bod gekomen dilemma’s. Het met elkaar spelen van het managementgame is voor ING een belangrijke manier om ons te laten ervaren wat het betekent om wikkend en wegend de belangen van de verschillende stakeholders te behartigen. Niets is zwart/wit. Het spel is binnen het ING-team ontwikkeld met behulp van een externe businessgame ontwikkelaar. Zo kan een onderneming bijvoorbeeld vliegtuigen bouwen en transportmiddelen voor kernwapens. De bank financieert dan wel de vliegtuigindustrie maar niet het onderdeel dat betrokken is bij kernwapens. Als de financieringsplannen niet binnen het ING beleid vallen kan er niet gefinancierd worden.

“Duurzaamheid zit in ons DNA. Dit onderwerp hoort bij de maatschappelijke rol van banken. Zo maken wij ING en onze klanten meer toekomstbestendig. Bovendien is het een belangrijk onderwerp bij het aantrekken van talent”, zegt Leon Wijnands, Global Head of Sustainability bij ING. Hij is verantwoordelijk voor het formeren van het internationale duurzaamheidsbeleid van ING en initiëert en katalyseert projecten om dat te realiseren. “Wat tijdens het spel deze avond opviel was de enorme drive en het enthousiasme waarmee iedereen aan de slag ging. Ook vind ik de reflectie, de goede inhoudelijke discussie en het gevoel voor nuance erg interessant”, aldus Wijnands. Ook Welcom-lid/freelance communicatieadviseur Lisette Molenaar-Oerlemans vond het interessant en leuk om via het duurzaamheidsspel te ervaren voor welke dilemma’s ING bij het zakendoen komt te staan: “Wel of niet financieren van een project? Uiteindelijk blijkt dat lastiger dan ik dacht voordat ik vanavond bij de bank naar binnen stapte. Dank ING voor dit kijkje in de keuken!”