Terugblik

South by Southwest met Maaskant

2 mei 2019 werden de hoogtepunten van South by Southwest, een grootste technologie en innovatie festival, gepresenteerd

Afgelopen donderdag 2 mei heeft de toekomst ons in gehaald. Huib Maaskant bracht ons namelijk de wondere wereld van de moderne technologie, waar uitvindingen, die de meesten van ons alsnog tot de toekomst beschouwden, werkelijkheid zijn geworden.

Huib Maaskant besprak de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen. Ook ging hij uitvoerig in op wat het nieuws uit SXSW voor jouw organisatie en klanten kan betekenen.

Een belangrijke onderwerp bij SXSW was Artificial Intelligence. AI is niet meer weg te denken in onze digitale wereld. Als markant voorbeeld voor Arificial Intelligence liet Huib ons een filmpje zien van supermarkten keten Walmart. Bij Walmart zet de Artificial Intellegence namelijk elk onderdeel van de retail totaal op zijn kop, van de ervaring op de winkelvloer tot de logistiek achter de schermen. De digitale transformatie ten voeten uit.

Ook Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) waren bij SXSW prominent aanwezig. Augmented Reality stond lang in de kinderschoenen. Nu blijkt AR echt een grote vlucht te nemen. De mogelijkheden zijn ongekend. Zo zijn er zelfs brillen ontwikkeld, die blinden, weliswaar niet laten zien maar wel door middel van AR geleiden. Virtual Reality focust juist op entertainment en educatie. De producties zijn van ongekende kwaliteit.

Het verlangen om technologie menselijk te maken was ook een geliefd onderwerp op het festival. LG presenteert maar liefst vijf verschillende knuffelrobots. Ook op de vloer van de tradeshow struikel je letterlijk over de aaibare robots. Gaan we ons huisdier straks opladen in plaats van uitlaten?

SXSW was meer dan het zoeken naar de liefste robot of de beste apps en toepassingen. Technologie krijgt een diepere betekenis, het staat synoniem voor het kijken naar de toekomst, waar innovatie, ideeën, technologie en creaties samen komen.

Huib Maaskant was zo bevlogen en enthousiast dat de lezing van begin tot het einde intrigeerde. Het was een unieke ervaring voor iedereen, die niet op het peperdure festival in de Verenigde Staten kon zijn maar wel graag op de hoogte wil blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en innovatie.


Mocht je een keer een uurtje over hebben, bekijk deze interessante video eens over tech trends en gevolgen volgens Amy Webb.

Heb je minder tijd (een paar minuutjes) en wil je toch een glimp opvangen, bekijk een aantal SXSW Daily highlights… dit is 1/8